7 obiective turistice de vazut intr-o zi la Targu Mures

Nu m-am gandit niciodata la Targu Mures ca la un oras turistica, dar stiind ca voi ajunge aici si convinsa ca fiecare loc are ceva de aratat am inceput sa caut si nu mica mi-a fost mirarea cand am gasit nu unul sau doua, ci 7 obiective turistice de vazut la Targu Mures.
In cetatea medievala Targu Mures
In cetatea medievala Targu Mures
Am petrecut o zi in oras explorandu-i centrul si strazile mai laturalnice si in acea zi am avut timp:
1. Sa ne plimbam pe langa zidurile cetatii Targu Mures, construita in secolul XVII si complet renovata in ultimul an. I-am vazut bastioanele denumite dupa diverse bresle si portile inguste de acces si chiar am trecut dincolo de ziduri.
2. Sa descoperim cladirile renovate din interiorul cetatii si sa admiram Biserica Reformata din Targu Mures, cea mai veche cladire din oras.
Biserica Reformata din Targu Mures
Biserica Reformata din Targu Mures

3. Sa ne minunam de dimensiunea Catedralei ortodoxe „Inaltarea Domnului” din Targu Mures, ridicata secolul trecut pe locul unei fantani cantatoare.
4. Sa ne oprim in fata uneia dintre cele mai frumoase constructii din Targu Mures – Palatul Culturii. Acesta se poate vizita si in prezent gazduieste diverse evenimente de cultura.
Palatul culturii din Targu Mures
Palatul culturii din Targu Mures
5. Sa studiem atent mozaicul de pe acoperisul ce adaposteste ceea ce pare un castel in mijlocul orasului, dar este de fapt Prefectura din Targu Mures. O statuie cu lupoaica este instalata si in fata prefecturii.
6. Sa facem un scurt popas in fata bisericii „Buna vestire” din Targu Mures care delimiteaza centrul in coltul opus fata de cetate
7. Sa ne plimbam in sus si-n jos pe celebra scara cu motive traditionale – scara Racoczi din Targu Mures, aflata intre strada Avram Iancu si strada Revolutiei, in coltul cetatii.
Scara Racoczi din Targu Mures
Scara Racoczi din Targu Mures
Nu am avut timp sa ajungem si la Gradina zoologica din Targu Mures desi mi-as fi dorit. Seara am ales sa o petrecem intr-o atmosfera speciala la restaurantul hotelului PRIVO si a doua zi dimineata am pornit spre casa lasand in urma Targu Muresul si ale lui obiective turistice.

Etichete: , , ,