Ploaie, romantism si cateva obiective din Verona

In Verona am nimerit din intamplare cand escala noastra la Milano s-a transformat intr-un zbor de seara din orasul Julietei. Asa ca am luat trenul din Bergamo si dupa 2 ore coboram in gara fara sa avem vreo ideea despre ce este de vazut in Verona
Verona asediata de ploaie
Verona asediata de ploaie
Vremea ajuta mult in impresia pe care o lasa un oras asupra vizitatorilor. Verona nu a beneficiat deloc de sprijinul vremii: am ajuns aici intr-o zi friguroasa de ianuarie uratita de o ploaie mocaneasca, deasa, care te uda pana la piele. Din gara am luat autobuzul si ne-am oprit intamplator aproape de Porta della Bra, locul de acces spre centrul vechi. 
La cativa metri de ea am gasit piazza cu casele colorate ce marginesc unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Verona: Arena. Arena, un amfiteatru roman conservat excelent, este gazda primitoare a numeroase spectacole de muzica datorita acusticii sale. Dupa o scurta oprire in fata amfiteatrului si cateva poze miscate si plouate am continuat plimbarea pe strada lor de cumparaturi, Via Manzzini. 

Arena din Verona
Arena din Verona
Urmand indicatoarele spre celebra casa a Julietei am ajuns in Piazza delle Erbe. Citisem despre terasele de pe marginea ei si tarabele cu suveniruri din centru, dar n-am gasit nimic din toate acestea. Tot ploaia a fost de vina si poate faptul ca era duminica. 
Piazza delle Erbe, Verona
Piazza delle Erbe, Verona
Am gasit in schimb acolo Torre dei Lamberti, un turn-clopotnita ce domina intreaga piata. Si pentru ca era vorba de priveliste la inaltime nu am putut sa nu profitam de ocazie. Am platit biletul si am urcat pentru a vedea toate acoperisurile ude. Nu ne mai saturam de ele si le priveam fermecati de sus cand clopotul ce anunta ora fixa ne-a trezit brusc din visare, zguduidu-ne auzul. Am inteles repede ca acesta era semnalul de plecare si am pornit pe scari in jos. 




Ultima oprire a fost la Casa Julietei. Nu am reusit sa vedem tot in Verona, dar am vazut destul cat sa imi doresc mai mult. Nu stiu daca mi-a placut atmosfera orasului, cladirile vechi sau povestea celebrului cuplu pe care o simteam traita la fiecare colt de strada, dar Verona are un ceva pentru care sigur ma voi intoarce aici.

Harta cu obiectivele turistice din Verona:

Etichete: , ,