In Zakynthos - La Blue Caves cu masina

Cele mai importante doua obiective din Zakynthos, plaja Navagio si Blue Caves, pot fi savurate pe de-a-ntregul doar in excursiile optionale. La Blue Caves am ajuns cu o barca micuta ce ne-a permis sa exploram pesterile si in interior. Punctul culminant al excursiei a fost oprirea intr-una din pesteri cand, dupa vreo jumatate de ora de prajit in soarele de pranz, am sarit in apa albastra care da si numele locului, „Blue Caves”. Senzatia de racoare brusca pe care am simtit-o cand am ajuns in apa mi-a ramas inca in minte, asa ca am vrut sa repetam experienta.
La Blue Caves
La Blue Caves

Cum se ajunge la Blue Caves cu masina?

Cand am trecut cu barca spre punctul de facut baie, am vazut niste scari ce coborau pe stanci pana in mare, in zona pesterilor. Am verificat apoi pe Google Maps si am constatat ca intr-adevar exista un drum pana la capatul de sus al scarilor. Ne-am urcat in masina mergand spre farul din nordul insulei si in dreptul tavernei Faros am cotit la dreapta, spre morile de vant. Dupa nici 200m am ajuns in dreptul unui restaurant langa care se inaltau doua mori de vant extrem de cochete. Dintre cele doua mori pornea si scara ce duce direct in mare.
Moara de vant in Zakynthos
Moara de vant in Zakynthos



Snorkeling la Blue Caves

De-alungul scarii sunt amenajate doua platforme pe care sunt cateva sezlonguri, gratuite. Erau ocupate cand am ajuns noi asa ca ne-am lasat lucrurile pe scara si am coborat in apa. A fost pentru prima data cand mi-am pus ochelarii la ochi si, cu teava de scufundat, am bagat capul sub apa. Prima experienta de snorkeling a fost una reusita! Apa era foarte adanca si inotand chiar pe langa peretele de stanca am reusit sa vad diverse soiuri de pesti si stele de mare, suficiente cat sa-mi cumpar propriul set de scufundat!
Nu ne-am departat de scara, curentii fiind foarte puternici in zona, dar cei mai curajosi, cu barci proprii, au plecat sa exploreze pesterile din apropiere. Nici acest loc nu este promovat pe insula. Intr-adevar nu se ajunge cu masina chiar pana la celebrele arcuri pentru care este cunoscuta zona, dar acesta este punctul cel mai apropiat de ele!


Harta spre Blue Caves:

View Zakinthos in a larger map
V-am deschis apetitul pentru Zakynthos? Atunci www.fliotravel.ro pentru un sejur de vis. Despre Zakynthos am mai scris
1.Cum se ajunge in Zakynthos
2.Statiuni in Zakynthos si locuri de vazut in ele (Alykes, Laganas si Zante)
3.Jurnal culinar grecesc din Zakynthos
4.Plajele din Zakynthos
5.Excursii optionale in Zakynthos
6.Cum se vede plaja Navagio de sus
8.10 lucruri care mi-au mai ramas de facut/ de vazut in Zakynthos

Etichete: , ,